All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Thermal characteristics of potato and hop explants and pollen

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F23%3A10176652" target="_blank" >RIV/00027006:_____/23:10176652 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Termické charakteristiky explantátů a pylu bramboru a chmele

  • Original language description

    Tato studie se zaměřovala na hodnocení tepelných charakteristik pylu v souvislosti s jeho hydratací u vybraných vzorků chmele a bramboru. Byl stanoven obsah vody, podíl obsahu zmrzlé vody, teplota tání a teplota skelného přechodu a následující charakteristiky, které souvisejí s chováním vody v biologickém materiálu při působení ultranízkých teplot. Zjištěno bylo, že výsledné tepelné vlastnosti jsou silně ovlivněny obsahem vody. Naopak vliv odrůdy a druhu rostliny nebyl významný. Závislost sledovaných parametrů byla funkcí obsahu vody, bez ohledu na testovaný genotyp.

  • Czech name

    Termické charakteristiky explantátů a pylu bramboru a chmele

  • Czech description

    Tato studie se zaměřovala na hodnocení tepelných charakteristik pylu v souvislosti s jeho hydratací u vybraných vzorků chmele a bramboru. Byl stanoven obsah vody, podíl obsahu zmrzlé vody, teplota tání a teplota skelného přechodu a následující charakteristiky, které souvisejí s chováním vody v biologickém materiálu při působení ultranízkých teplot. Zjištěno bylo, že výsledné tepelné vlastnosti jsou silně ovlivněny obsahem vody. Naopak vliv odrůdy a druhu rostliny nebyl významný. Závislost sledovaných parametrů byla funkcí obsahu vody, bez ohledu na testovaný genotyp.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910277" target="_blank" >QK1910277: The use of cryopreservation method to streamline breeding process of economically important agricultural crops and preservation of forest tree</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů