Dough for gluten-free soft poppy seed pastry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177901" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177901 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Těsto pro bezlepkové jemné makové pečivo
Original language description
Technické řešení se týká bezlepkového jemného pečiva s mákem určené pro osoby s celiakií nebo jinou intolerancí lepku. Cílem práce bylo připravit jemné pečivou z alternativních surovina a obohatit bezlepkový sortiment na trhu o výrobky s vyšším podílem bílkovin a vlákniny.Mák přidávaný do pečiva je nejen zpestřením receptur, ale současně zdrojem bílkovin, tuku s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Mák navíc obsahuje v 1 kg kolem 1500 mg vápníku a je tak významným zdrojem tohoto prvku.Základem makového jemného pečiva bez lepku je těsto z čirokové mouky a směsi dalších přirozeně bezlepkových surovin a mletého máku.
Czech name
Těsto pro bezlepkové jemné makové pečivo
Czech description
Technické řešení se týká bezlepkového jemného pečiva s mákem určené pro osoby s celiakií nebo jinou intolerancí lepku. Cílem práce bylo připravit jemné pečivou z alternativních surovina a obohatit bezlepkový sortiment na trhu o výrobky s vyšším podílem bílkovin a vlákniny.Mák přidávaný do pečiva je nejen zpestřením receptur, ale současně zdrojem bílkovin, tuku s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Mák navíc obsahuje v 1 kg kolem 1500 mg vápníku a je tak významným zdrojem tohoto prvku.Základem makového jemného pečiva bez lepku je těsto z čirokové mouky a směsi dalších přirozeně bezlepkových surovin a mletého máku.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2023064" target="_blank" >LM2023064: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
38344
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v. v. i.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence