All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dough for gluten-free soft poppy seed pastry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177901" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177901 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Těsto pro bezlepkové jemné makové pečivo

  • Original language description

    Technické řešení se týká bezlepkového jemného pečiva s mákem určené pro osoby s celiakií nebo jinou intolerancí lepku. Cílem práce bylo připravit jemné pečivou z alternativních surovina a obohatit bezlepkový sortiment na trhu o výrobky s vyšším podílem bílkovin a vlákniny.Mák přidávaný do pečiva je nejen zpestřením receptur, ale současně zdrojem bílkovin, tuku s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Mák navíc obsahuje v 1 kg kolem 1500 mg vápníku a je tak významným zdrojem tohoto prvku.Základem makového jemného pečiva bez lepku je těsto z čirokové mouky a směsi dalších přirozeně bezlepkových surovin a mletého máku.

  • Czech name

    Těsto pro bezlepkové jemné makové pečivo

  • Czech description

    Technické řešení se týká bezlepkového jemného pečiva s mákem určené pro osoby s celiakií nebo jinou intolerancí lepku. Cílem práce bylo připravit jemné pečivou z alternativních surovina a obohatit bezlepkový sortiment na trhu o výrobky s vyšším podílem bílkovin a vlákniny.Mák přidávaný do pečiva je nejen zpestřením receptur, ale současně zdrojem bílkovin, tuku s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Mák navíc obsahuje v 1 kg kolem 1500 mg vápníku a je tak významným zdrojem tohoto prvku.Základem makového jemného pečiva bez lepku je těsto z čirokové mouky a směsi dalších přirozeně bezlepkových surovin a mletého máku.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LM2023064" target="_blank" >LM2023064: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    38344

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v. v. i.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence