All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Susceptibility of two strains of Escherichia coli to fatty acids

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F03%3A00006790" target="_blank" >RIV/00027014:_____/03:00006790 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli

  • Original language description

    Byl sledován účinek mastných kyselin C2 ? C18 na dva kmeny Escherichia coli. Účinek byl vyjádřen jako IC50 (koncentrace, při které došlo k utilizaci poloviny glukózy, přítomné v médiu). Utilizace glukózy byla inhibována kyselinou kaprylovou (IC50 se pohybovala v rozmezí od 0,30 do 0,85 mg/ml) a kyselinou kaprinovou (IC50 od 1,25 do 2,03 mg/ml). U ostatních mastných kyselin nebyla pozorována inhibice utilizace glukózy. Přídavkem vápníku v nadbytku množství se rušil inhibiční účinek kyseliny kaprinové. Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové i kaprinové se snížil během růstu bakterií v přítomnosti částic slámy nebo při opakované kultivaci bakterií v médiu, obsahujícím subinhibiční koncentraci kyselin. Výsledky průkazu živých bakterií kultivací a počítáním bakteriálních kolonií na tuhém médiu po 30 min. inkubaci s kyselinou kaprylovou nebo kaprinovou o koncentraci 1 mg/ml potvrdily, že kyselina kaprylová a v menší míře I kyselina kaprinová mají signifikantní antimikrobiální účinek.

  • Czech name

    Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA523%2F02%2F0460" target="_blank" >GA523/02/0460: Effect of medium-chain fatty acids on performance, mortality and digestibility of nutrients in young rabbits</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník vědeckých prací z mezinárodní konference studentů DSP výživa a dietetika zvířat A WORKSHOPU PHARE, RERA, Zelená Laguna Vliv výživy na kvalitu a obsah složek v mléce

  • ISBN

    80-7040-626-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    43-49

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    May 29, 2003

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article