Effect of Selenium and Vitamin E on Quality of Meat of Veal Calves
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000093" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000093 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Účinek selenu a vitaminu E na kvalitu masa telat v mléčném výkrmu
Original language description
Byly porovnávány 3 skupiny telat v méčném výkrmu. U dvou pokusných skupin byl do mléčného nápoje přidán selen (0,5 mg na kg), u 2. navíc vitamin E (100 mg denně). Maso telat krmených přídavkem Se obsahovalo průkazně více Se a méně cholesterolu než maso telat kontrolní skupiny. Koncentrace Se v játrech a ledvinách nebyla doplňkem Se signifikantně ovlivněna.
Czech name
Účinek selenu a vitaminu E na kvalitu masa telat v mléčném výkrmu
Czech description
Byly porovnávány 3 skupiny telat v méčném výkrmu. U dvou pokusných skupin byl do mléčného nápoje přidán selen (0,5 mg na kg), u 2. navíc vitamin E (100 mg denně). Maso telat krmených přídavkem Se obsahovalo průkazně více Se a méně cholesterolu než maso telat kontrolní skupiny. Koncentrace Se v játrech a ledvinách nebyla doplňkem Se signifikantně ovlivněna.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
VI. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-7305-521-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
154-159
Publisher name
VFU
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—