All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Conformation and meatiness of pork belly

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000104" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000104 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Conformation and meatiness of pork belly

  • Original language description

    Based on the results of dissections of 126 pig carcasses, the proportions of pork belly and its parts, i.e. belly with bones, belly without bones and tip of belly, were determined. In addition, proportions of lean meat, bones, intermuscular and subcutaneous fat were determined in belly with bones as percentages of the weight before the dissection. Lean meat content of carcass was the most important factor for determining the pork belly composition. The correlation between lean meat content of carcass and lean meat percentage of belly with bones was 0.92 plus minus 0.035. Sex and slaughter weight had a greater impact on the composition of pork belly than the crossbred combination.

  • Czech name

    Struktura a zmasilost vepřového boku

  • Czech description

    Na základě výsledků rozborů jatečně opracovaných těl prasat byly určeny podíly vepřového boku a jeho částí. Byly rovněž určeny podíly libového masa, kostí, intermuskulárního a subkutánního tuku u vepřového boku s kostí. Korelace mezi obsahem libového masa v jatečně opracovaném těle a v boku s kostí byla 0,92 plus minus 0,035. Pohlaví a porážková hmotnost měly větší vliv na složení vepřového boku než kombinace křížení. Pokud byla porážková hmotnost vyšší než 100 -110 kg, pak se podíl libového masa snižoval se zvyšující se porážkovou hmotností.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    50

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    116-121

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database