The effect of supplementation of physical modifications of canola seeds on fermentation parametres in RUSITEC
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000151" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000151 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12220/05:00006176
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv krmné dávky s přídavkem řepkového semene, různým způsobem fyzikálně upraveného, na fermentační procesy, probíhající in vitro v přístroji RUSITEC
Original language description
Sledovali jsme změny v parametrech fermentace mezi kontrolní krmnou dávkou bez řepkových semen a pokusnými krmnými dávkami s 10 % řepky a dále vliv fyzikálních úprav těchto semen na fermentaci a její konečné produkty. Přidání řepkových semen do krmné dávky přežvýkavců nemá negativní vliv na stravitelnost sušiny, hodnoty pH bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a těkavých mastných kyselin (TMK). Produkce jednotlivých TMK byla řepkou průkazně ovlivněna. Semena řepky v krmné dávce snižují produkci kyseliny octové, máselné a kapronové a zvyšují produkci kyseliny propionové, valerové a iso-valerové. Změny v produkci jednotlivých TMK byly také pozorovány mezi způsoby fyzikálních úprav semen.
Czech name
Vliv krmné dávky s přídavkem řepkového semene, různým způsobem fyzikálně upraveného, na fermentační procesy, probíhající in vitro v přístroji RUSITEC
Czech description
Sledovali jsme změny v parametrech fermentace mezi kontrolní krmnou dávkou bez řepkových semen a pokusnými krmnými dávkami s 10 % řepky a dále vliv fyzikálních úprav těchto semen na fermentaci a její konečné produkty. Přidání řepkových semen do krmné dávky přežvýkavců nemá negativní vliv na stravitelnost sušiny, hodnoty pH bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a těkavých mastných kyselin (TMK). Produkce jednotlivých TMK byla řepkou průkazně ovlivněna. Semena řepky v krmné dávce snižují produkci kyseliny octové, máselné a kapronové a zvyšují produkci kyseliny propionové, valerové a iso-valerové. Změny v produkci jednotlivých TMK byly také pozorovány mezi způsoby fyzikálních úprav semen.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výživa zvířat 2005
ISBN
80-213-1373-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
55-59
Publisher name
Česká zemědělská univerzita
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—