THE EFFECT OF A SUPPLEMENTATION OF PHYSICAL MODIFICATIONS OF CANOLA SEEDS ON FERMENTATION PARAMETRES IN RUSITEC
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890138" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890138 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VLIV KRMNÉ DÁVKY S PŘÍDAVKEM ŘEPKOVÉHO SEMENE, RŮZNÝM ZPŮSOBEM FYZIKÁLNĚ UPRAVENÉHO, NA FERMENTAČNÍ PROCESY, PROBÍHAJÍCÍ IN VITRO V PŘÍSTROJI RUSITEC
Original language description
Stanovili jsme rozdíly ve fermentačních parametrech mezi kontrolní dietou bez řepkových semen a pokusnou dietou s 10% obsahem řepkových semen a také vliv fyzikální modifikce řepkových semen na fermentaci a její konečný produkt. Přídavek 10 % řepkových semen do stravy přežvýkavců neměl negativní vliv na degradovatelnost sušiny, pH hodnoty bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a těkavých mastných kyselin (VFA). Produkce jednotlivých VFA byla významně ovlivněna řepkovým tukem. Řepkoová semena ve stravě redukovala produkci acetátu, butyrátu a kaproátu a závisející produkci proprionátu, valeriátu a iso-valeriátu. Rozdíly v produkci jednotlivých VFA byly potvrzeny mezi jednotlivými typy modifikace řepkových semen. Je nezbytné doplnit další analýzy, například rovnováhu dusíku či biohydrogenaci mastných kyselin v bachoru.
Czech name
VLIV KRMNÉ DÁVKY S PŘÍDAVKEM ŘEPKOVÉHO SEMENE, RŮZNÝM ZPŮSOBEM FYZIKÁLNĚ UPRAVENÉHO, NA FERMENTAČNÍ PROCESY, PROBÍHAJÍCÍ IN VITRO V PŘÍSTROJI RUSITEC
Czech description
Stanovili jsme rozdíly ve fermentačních parametrech mezi kontrolní dietou bez řepkových semen a pokusnou dietou s 10% obsahem řepkových semen a také vliv fyzikální modifikce řepkových semen na fermentaci a její konečný produkt. Přídavek 10 % řepkových semen do stravy přežvýkavců neměl negativní vliv na degradovatelnost sušiny, pH hodnoty bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a těkavých mastných kyselin (VFA). Produkce jednotlivých VFA byla významně ovlivněna řepkovým tukem. Řepkoová semena ve stravě redukovala produkci acetátu, butyrátu a kaproátu a závisející produkci proprionátu, valeriátu a iso-valeriátu. Rozdíly v produkci jednotlivých VFA byly potvrzeny mezi jednotlivými typy modifikace řepkových semen. Je nezbytné doplnit další analýzy, například rovnováhu dusíku či biohydrogenaci mastných kyselin v bachoru.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210144" target="_blank" >QJ1210144: Development of new information system and applied technological and organizational innovation of managing systems in dairy farming for strengthening of breeders´ competitive ability and improvement in the animal products´ quality and animals´welfare</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Mezinárodná fyziologická konference
ISBN
978-80-7394-535-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
119-125
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Nov 11, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—