Utilization of modified seeds of amaranth in nutrition of ruminants - monitoring of fermentation parameters in in vitro experiment
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007182" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007182 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027014:_____/06:#0000735
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití upravených semen amarantu ve výživě přežvýkavců - sledování parametrů fermentace v pokuse in vitro
Original language description
Zjišťovali jsme rozdíly mezi kontrolní KD bez amarantových semen a pokusnými KD s 10% amarantových semen a dále vliv fyzikálních úprav amarantových semen na fermentaci a její konečné produkty. Přídavek 10% amarantových semen do krmné dávky přežvýkavců nemá negativní vliv na stravitelnost sušiny, hodnoty pH bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a TMK; produkce jednotlivých TMK byla amarantem významně ovlivněna. Semena amarantu také kladně ovlivnila syntézu mikrobiálního proteinu a snížila množství čpavkového dusíku.
Czech name
Využití upravených semen amarantu ve výživě přežvýkavců - sledování parametrů fermentace v pokuse in vitro
Czech description
Zjišťovali jsme rozdíly mezi kontrolní KD bez amarantových semen a pokusnými KD s 10% amarantových semen a dále vliv fyzikálních úprav amarantových semen na fermentaci a její konečné produkty. Přídavek 10% amarantových semen do krmné dávky přežvýkavců nemá negativní vliv na stravitelnost sušiny, hodnoty pH bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a TMK; produkce jednotlivých TMK byla amarantem významně ovlivněna. Semena amarantu také kladně ovlivnila syntézu mikrobiálního proteinu a snížila množství čpavkového dusíku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice
ISBN
80-7040-869-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
173-176
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Jan 1, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—