All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The differences in health and hygienical parameters of raw cow milk between stables with technology of three and two daily milkings.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A01%3A_3297" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:01:_3297 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/49608851:_____/05:01:_3297 RIV/49608851:_____/05:#0000009 RIV/00027031:_____/05:01:_3297

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rozdíly ve zdravotních a hygienických ukazatelích syrového kravského mléka mezi stájemi a technologií trojího a dvojího dojení denne.

  • Original language description

    Práce se zabývá posouzením možných vlivu zavedení technologie trojího dojení krav na hygienické a zdravotní parametry syrového kravského mléka. Nový technologický prvek muže ovlivnit mlécnou žlázu krav z pohledu zdravotního stavu a hygienické pomery v dojicím zarízení s ohledem na frekvenci sanitací a klidové doby. V hygienických ukazatelích syrového mléka neexistovaly statisticky významné rozdíly s ohledem na sledovaný faktor. Nález vyšších poctu somatických bunek u trojího dojení nebyl v souladu s nekterými jinými výsledky, mohl však být ovlivnen chovem dojnic. U trikrát dojených krav byla pozorována v souladu s literaturou vyšší dojivost. Aplikace nové technologické modifikace neprispívá ke zhoršení hygienické kvality mléka.

  • Czech name

    Rozdíly ve zdravotních a hygienických ukazatelích syrového kravského mléka mezi stájemi a technologií trojího a dvojího dojení denne.

  • Czech description

    Práce se zabývá posouzením možných vlivu zavedení technologie trojího dojení krav na hygienické a zdravotní parametry syrového kravského mléka. Nový technologický prvek muže ovlivnit mlécnou žlázu krav z pohledu zdravotního stavu a hygienické pomery v dojicím zarízení s ohledem na frekvenci sanitací a klidové doby. V hygienických ukazatelích syrového mléka neexistovaly statisticky významné rozdíly s ohledem na sledovaný faktor. Nález vyšších poctu somatických bunek u trojího dojení nebyl v souladu s nekterými jinými výsledky, mohl však být ovlivnen chovem dojnic. U trikrát dojených krav byla pozorována v souladu s literaturou vyšší dojivost. Aplikace nové technologické modifikace neprispívá ke zhoršení hygienické kvality mléka.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4145" target="_blank" >QF4145: Parametric analysis and multi-criterial evaluation of technological systems of milk cow husbandry and cow keeping without market milk production from the point of view of EU requirements, environmental function improvement and product quality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    XLVII, 170

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    1-7

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database