The differences in health and hygienical parameters of raw cow milk between stables with technology of three and two daily milkings.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A01%3A_3297" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:01:_3297 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/49608851:_____/05:01:_3297 RIV/49608851:_____/05:#0000009 RIV/00027031:_____/05:01:_3297
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rozdíly ve zdravotních a hygienických ukazatelích syrového kravského mléka mezi stájemi a technologií trojího a dvojího dojení denne.
Original language description
Práce se zabývá posouzením možných vlivu zavedení technologie trojího dojení krav na hygienické a zdravotní parametry syrového kravského mléka. Nový technologický prvek muže ovlivnit mlécnou žlázu krav z pohledu zdravotního stavu a hygienické pomery v dojicím zarízení s ohledem na frekvenci sanitací a klidové doby. V hygienických ukazatelích syrového mléka neexistovaly statisticky významné rozdíly s ohledem na sledovaný faktor. Nález vyšších poctu somatických bunek u trojího dojení nebyl v souladu s nekterými jinými výsledky, mohl však být ovlivnen chovem dojnic. U trikrát dojených krav byla pozorována v souladu s literaturou vyšší dojivost. Aplikace nové technologické modifikace neprispívá ke zhoršení hygienické kvality mléka.
Czech name
Rozdíly ve zdravotních a hygienických ukazatelích syrového kravského mléka mezi stájemi a technologií trojího a dvojího dojení denne.
Czech description
Práce se zabývá posouzením možných vlivu zavedení technologie trojího dojení krav na hygienické a zdravotní parametry syrového kravského mléka. Nový technologický prvek muže ovlivnit mlécnou žlázu krav z pohledu zdravotního stavu a hygienické pomery v dojicím zarízení s ohledem na frekvenci sanitací a klidové doby. V hygienických ukazatelích syrového mléka neexistovaly statisticky významné rozdíly s ohledem na sledovaný faktor. Nález vyšších poctu somatických bunek u trojího dojení nebyl v souladu s nekterými jinými výsledky, mohl však být ovlivnen chovem dojnic. U trikrát dojených krav byla pozorována v souladu s literaturou vyšší dojivost. Aplikace nové technologické modifikace neprispívá ke zhoršení hygienické kvality mléka.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4145" target="_blank" >QF4145: Parametric analysis and multi-criterial evaluation of technological systems of milk cow husbandry and cow keeping without market milk production from the point of view of EU requirements, environmental function improvement and product quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výzkum v chovu skotu
ISSN
—
e-ISSN
—
Volume of the periodical
XLVII, 170
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
1-7
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—