All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Examination the effect of select yeast cultures in nutrition high-yielding dairy cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000341" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000341 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic

  • Original language description

    Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Saccharomyces cerevisiae ? Sc 47 a Sc 1020) zamíchaných do jadrné směsi na příjem sušiny, mléčnou užitkovost a složení mléka. Dojnice byly rozděleny do dvou pokusných (Sc 47 ? B, Sc 1020? L) a jedné kontrolní skupiny (K). U K byl zjištěn nejvyšší příjem sušiny. Doplněk kvasničných kultur u skupin B i L se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a u skupiny B i ke snížení obsahu mléčné bílkoviny.

  • Czech name

    Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic

  • Czech description

    Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Saccharomyces cerevisiae ? Sc 47 a Sc 1020) zamíchaných do jadrné směsi na příjem sušiny, mléčnou užitkovost a složení mléka. Dojnice byly rozděleny do dvou pokusných (Sc 47 ? B, Sc 1020? L) a jedné kontrolní skupiny (K). U K byl zjištěn nejvyšší příjem sušiny. Doplněk kvasničných kultur u skupin B i L se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a u skupiny B i ke snížení obsahu mléčné bílkoviny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa zvierat 2006

  • ISBN

    80-8077-035-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    91-94

  • Publisher name

    UVL

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    Sep 14, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article