Examination the effect of select yeast cultures in nutrition high-yielding dairy cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16432" target="_blank" >RIV/60460709:41210/06:16432 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ověření vlivu vybraných kvasničních kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic
Original language description
Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Sacharomyces cerevisiae-Sc) zamíchaných do jadrné směsi. Jednalo se o kmeny Sc 47 a Sc 1020.Do pokusu bylo zařazeno 24 dojnic rozdělených do třech vyrovnaných skupin. První skupina ? Sc 47 (?B?), druhá skupina ? Sc 1020 (?L?) a třetí skupina kontrolní (?K?). Pokus trval 84 dnů. Krmeno bylo směsnou krmnou dávkou ad libitum. Během pokusu se zjišťoval příjem sušiny, denní nádoj a složky mléka. Příjem sušiny byl nejvyšší u kontrolní skupiny.Doplněk kmenů Sc 47 i Sc 1020 se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a v případě skupiny ?B? i obsahu mléčné bílkoviny.
Czech name
Ověření vlivu vybraných kvasničních kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic
Czech description
Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Sacharomyces cerevisiae-Sc) zamíchaných do jadrné směsi. Jednalo se o kmeny Sc 47 a Sc 1020.Do pokusu bylo zařazeno 24 dojnic rozdělených do třech vyrovnaných skupin. První skupina ? Sc 47 (?B?), druhá skupina ? Sc 1020 (?L?) a třetí skupina kontrolní (?K?). Pokus trval 84 dnů. Krmeno bylo směsnou krmnou dávkou ad libitum. Během pokusu se zjišťoval příjem sušiny, denní nádoj a složky mléka. Příjem sušiny byl nejvyšší u kontrolní skupiny.Doplněk kmenů Sc 47 i Sc 1020 se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a v případě skupiny ?B? i obsahu mléčné bílkoviny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Dni výživy zvierat 2006
ISBN
80-8077-035-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
91-94
Publisher name
UVL Košice
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
Sep 13, 2006
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—