All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Yeasts in Dairy Nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001123" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001123 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvasinky ve výživě dojnic.

  • Original language description

    Cílem tohoto pokusu bylo stanovit vliv kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae ve výživě dojnic. V prvním pokusu byl zkoumám vliv zvyšujícího se dávkování 0, 0.4, 0.6, 0.8 g) kvasinkové kultury na in vitro stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (TMR) jednak v bachorové tekutině a dále pepsin-celulázovou metodou. V provedených laboratorních experimentech nebyl zjištěn vliv kvasinkové kultury na stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (P > 0.05). Dále byl proveden výzkum působení dvou rozdílných kvasinkových kmenů Saccharomyces cerevisiae přidávaných do krmné dávky vysokoužitkových dojnic na denní nádoj, složení mléka a zdravotní stav zvířat. V pokusu bylo použito 24 dojnic, kterébyly rozděleny do tří vyrovnaných skupin. První skupina dojnic byla kontrolní (K) bez přídavku kvasinek v krmné dávce, druhá skupina dojnic dostávala přípravek Biosaf Sc 47 (B) a třetí skupina dojnic přípravek Levucel 1020 (L).

  • Czech name

    Kvasinky ve výživě dojnic.

  • Czech description

    Cílem tohoto pokusu bylo stanovit vliv kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae ve výživě dojnic. V prvním pokusu byl zkoumám vliv zvyšujícího se dávkování 0, 0.4, 0.6, 0.8 g) kvasinkové kultury na in vitro stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (TMR) jednak v bachorové tekutině a dále pepsin-celulázovou metodou. V provedených laboratorních experimentech nebyl zjištěn vliv kvasinkové kultury na stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (P > 0.05). Dále byl proveden výzkum působení dvou rozdílných kvasinkových kmenů Saccharomyces cerevisiae přidávaných do krmné dávky vysokoužitkových dojnic na denní nádoj, složení mléka a zdravotní stav zvířat. V pokusu bylo použito 24 dojnic, kterébyly rozděleny do tří vyrovnaných skupin. První skupina dojnic byla kontrolní (K) bez přídavku kvasinek v krmné dávce, druhá skupina dojnic dostávala přípravek Biosaf Sc 47 (B) a třetí skupina dojnic přípravek Levucel 1020 (L).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    MendelNet 09 Agro

  • ISBN

    978-80-7375-352-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

  • Publisher name

    MZLU

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Nov 25, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article