Yeasts in Dairy Nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F09%3A%230001123" target="_blank" >RIV/00027014:_____/09:#0001123 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvasinky ve výživě dojnic.
Original language description
Cílem tohoto pokusu bylo stanovit vliv kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae ve výživě dojnic. V prvním pokusu byl zkoumám vliv zvyšujícího se dávkování 0, 0.4, 0.6, 0.8 g) kvasinkové kultury na in vitro stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (TMR) jednak v bachorové tekutině a dále pepsin-celulázovou metodou. V provedených laboratorních experimentech nebyl zjištěn vliv kvasinkové kultury na stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (P > 0.05). Dále byl proveden výzkum působení dvou rozdílných kvasinkových kmenů Saccharomyces cerevisiae přidávaných do krmné dávky vysokoužitkových dojnic na denní nádoj, složení mléka a zdravotní stav zvířat. V pokusu bylo použito 24 dojnic, kterébyly rozděleny do tří vyrovnaných skupin. První skupina dojnic byla kontrolní (K) bez přídavku kvasinek v krmné dávce, druhá skupina dojnic dostávala přípravek Biosaf Sc 47 (B) a třetí skupina dojnic přípravek Levucel 1020 (L).
Czech name
Kvasinky ve výživě dojnic.
Czech description
Cílem tohoto pokusu bylo stanovit vliv kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae ve výživě dojnic. V prvním pokusu byl zkoumám vliv zvyšujícího se dávkování 0, 0.4, 0.6, 0.8 g) kvasinkové kultury na in vitro stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (TMR) jednak v bachorové tekutině a dále pepsin-celulázovou metodou. V provedených laboratorních experimentech nebyl zjištěn vliv kvasinkové kultury na stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (P > 0.05). Dále byl proveden výzkum působení dvou rozdílných kvasinkových kmenů Saccharomyces cerevisiae přidávaných do krmné dávky vysokoužitkových dojnic na denní nádoj, složení mléka a zdravotní stav zvířat. V pokusu bylo použito 24 dojnic, kterébyly rozděleny do tří vyrovnaných skupin. První skupina dojnic byla kontrolní (K) bez přídavku kvasinek v krmné dávce, druhá skupina dojnic dostávala přípravek Biosaf Sc 47 (B) a třetí skupina dojnic přípravek Levucel 1020 (L).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 09 Agro
ISBN
978-80-7375-352-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
—
Publisher name
MZLU
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Nov 25, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—