All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The production effect of different nutritive regimes on the quality marks of pork and adipose tissue

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000438" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000438 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The production effect of different nutritive regimes on the quality marks of pork and adipose tissue

  • Original language description

    The effect of a high-crude-fibre-diet on the carcass and selected characteristics of meat quality, content and composition of fatty acids in the adipose tissue in fattened pigs (P) were studied. The control group (K) was fattened by a commercial diet. The slaughter values of P group were nonsignificantly better. The SEUROP classification of meatiness showed 55 % of lean meat in the P group, being included in class E, as compared with the K group (class U, 53 % lean meat). The meat:fat ratio in the P group was better. The P group had decreased content of intramuscular fat and cholesterol, higher (P<0.5) content of crude protein, and lower (P<0.5) content of hydroxyproline in comparison with K group. Total SFA were reduced (P<0.001) while the effect on total MUFA was negligible. The contents of PUFAs were higher in the P group.

  • Czech name

    Produkční účinek odlišných nutričních režimů na kvalitativní znaky vepřového masa a sádla

  • Czech description

    Byl zkoumán vliv diety s vysokým podílem hrubé vlákniny na jatečný trup a vybrané kvalitativní znaky masa, a na obsah a složení mastných kyselin v tukové tkání vykrmovaných prasat (P). Kontrolní skupina (K) byla krmena komerční směsí. Jatečné hodnoty prasat skupiny P byly neprůkazně lepší. Podle hodnocení SEUROP byla zvířata skupiny P zařazena do třídy E (55% svaloviny) a zvířata K do třídy U (53% svaloviny). U skupiny P byl v porovnání se skupinou K lepší poměr maso:tuk , obsah intramuskulárního tuku acholesterolu byl nižší, obsah hrubých bílkovin byl průkazně vyšší (P<0,5) a obsah hydroxiprolinu průkazně nižší (P<0,5). Obsah SFA byl nižší (P<0,001), ale vliv na obsah MUFA byl zanedbatelný. Obsah PUFA byl u skupiny P vyšší.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-002-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    150-154

  • Publisher name

    VFU

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 17, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article