Nylon bag degradability of crude protein and amino acids of pasture forage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000442" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000442 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Nylon bag degradability of crude protein and amino acids of pasture forage
Original language description
Forage samples were taken twice during the pasture season (sample A and B) from pasture of mountain region. The degradability of crude protein (CP) and amino acids (AA) of pasture forage samples were tested by in sacco method with three rumen cannulatedHolstein cows. The samples were analysed for content of nutrients. The effective degradability (ED) of CP and AA was calculated with the outflow rate 0.04 per hour. Significant variation was found in degradation of AA between samples differing in cuttingtimes. The ED of AA varied from 49.7 % to 59.9 % for essential AA and from 47.8 % to 62.6 % for non-essential AA of sample A and from 33.8 % to 42.3 % for essential AA and from 37.0 % to 66.6 % for non-essential AA of sample B.
Czech name
Stanovení degradovatelnosti proteinu a aminokyselin metodou in sacco u pastevního porostu
Czech description
Z porostu horské pastviny byly odebrány během pastevní sezóny 2 vzorky (A a B). Z těchto vzorků byla pomocí metody in sacco na třech kanylovaných holštýnských kravách zjišťována degradovatelnost hrubé bílkoviny (CP) a aminokyselin (AA). Vzorky byly analyzovány na obsah živin. Efektivní degradovatelnost (ED) CP a AA byla vypočtena pro výtokovou rychlost částic 0,04 za hodinu. Mezi vzorky lišícími se dobou odběru byl zjištěn signifikantní rozdíl. ED aminokyselin se pohyboval od 49,7 % do 59,9 % u esenciálních AA a od 47,8 % do 62,6 % u neesenciálních AA ze vzorku A, a od 33.8 % to 42.3 % u esenciálních AA a od 37.0 % do 66.6 % u neesenciálních AA ze vzorku B.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
VII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-002-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
42-46
Publisher name
VFU
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 17, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—