Health and environment as factors influencing production efficiency in sheep breeding
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000572" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000572 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
polština
Original language name
Zdrowie i šrodowisko jako czynniki warunkujace efektywnošč produkcji owczarskiej
Original language description
W czeskim owczarstwie doszło na przestrzeni ostatních dwudziestu lat do zaczących zmian. Pogłowie owiec spadlo z 430 tys. sztuk w roku 1990 do 84 tys. sztuk w roku 2000. Glównym produktem chowu owiec stała się jagnięcina. W ramach hodlali owiec prowadzone są szacowania wartości hodownannych za pomocą metody BLUP Animal Model.
Czech name
Zdraví a prostředí jako faktory podmiňující efektivitu produkce v chovu ovcí
Czech description
Od roku 1990 nastaly v českém ovčáctví významné změny. Počty ovcí poklesly z 430 tis. kusů v roce 1990 až na 84 tis. kusů v roce 2000. od roku 2001 počty ovcí znovu mírně stoupají zejména díky dotační politice státu a EU. Chov ovcí v ČR je zaměřen zejména na produkci jehněčího masa. do kontroly užitkovosti je zapojeno 31 plemen ovcí.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-83-89648-69-3
Number of pages
90
Publisher name
Akademia Rolnicza
Place of publication
Krakow
UT code for WoS book
—