All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of sexual dimorphism to some quality traits of pork

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000884" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000884 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv pohlavního dimorfismu na vybrané jakostní znaky vepřového masa

  • Original language description

    U finálních hybridů jatečných prasat z běžného příhonu byly sledovány základní ukazatele jatečné hodnoty a vybrané znaky jakosti masa. Tyto ukazatele byly hodnoceny odděleně podle pohlaví. Výsledky potvrdily zařazení celého souboru na základě klasifikaceSEUROP v průměru do třídy U, přičemž hodnoty u prasniček činily 56,2 % (třída E) a u kastrátů 53,3 % (třída U). Barva masa byla v mezích platných pro standardní vepřové maso. Byl zjištěn nízký obsah intramuskulárního tuku (musculus longissimus lumborumet thoracis) vepříků (16,9 %) i prasniček (13,4 %). Vysoká variabilita byla zjištěna u barvy masa, ztrát odkapem, vaznosti a obsahu IT v mase vepřů. Senzoricky bylo lépe hodnoceno maso vepříků.

  • Czech name

    Vliv pohlavního dimorfismu na vybrané jakostní znaky vepřového masa

  • Czech description

    U finálních hybridů jatečných prasat z běžného příhonu byly sledovány základní ukazatele jatečné hodnoty a vybrané znaky jakosti masa. Tyto ukazatele byly hodnoceny odděleně podle pohlaví. Výsledky potvrdily zařazení celého souboru na základě klasifikaceSEUROP v průměru do třídy U, přičemž hodnoty u prasniček činily 56,2 % (třída E) a u kastrátů 53,3 % (třída U). Barva masa byla v mezích platných pro standardní vepřové maso. Byl zjištěn nízký obsah intramuskulárního tuku (musculus longissimus lumborumet thoracis) vepříků (16,9 %) i prasniček (13,4 %). Vysoká variabilita byla zjištěna u barvy masa, ztrát odkapem, vaznosti a obsahu IT v mase vepřů. Senzoricky bylo lépe hodnoceno maso vepříků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    19

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database