The effect of sexual dimorphism to some quality traits of pork
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000884" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000884 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv pohlavního dimorfismu na vybrané jakostní znaky vepřového masa
Original language description
U finálních hybridů jatečných prasat z běžného příhonu byly sledovány základní ukazatele jatečné hodnoty a vybrané znaky jakosti masa. Tyto ukazatele byly hodnoceny odděleně podle pohlaví. Výsledky potvrdily zařazení celého souboru na základě klasifikaceSEUROP v průměru do třídy U, přičemž hodnoty u prasniček činily 56,2 % (třída E) a u kastrátů 53,3 % (třída U). Barva masa byla v mezích platných pro standardní vepřové maso. Byl zjištěn nízký obsah intramuskulárního tuku (musculus longissimus lumborumet thoracis) vepříků (16,9 %) i prasniček (13,4 %). Vysoká variabilita byla zjištěna u barvy masa, ztrát odkapem, vaznosti a obsahu IT v mase vepřů. Senzoricky bylo lépe hodnoceno maso vepříků.
Czech name
Vliv pohlavního dimorfismu na vybrané jakostní znaky vepřového masa
Czech description
U finálních hybridů jatečných prasat z běžného příhonu byly sledovány základní ukazatele jatečné hodnoty a vybrané znaky jakosti masa. Tyto ukazatele byly hodnoceny odděleně podle pohlaví. Výsledky potvrdily zařazení celého souboru na základě klasifikaceSEUROP v průměru do třídy U, přičemž hodnoty u prasniček činily 56,2 % (třída E) a u kastrátů 53,3 % (třída U). Barva masa byla v mezích platných pro standardní vepřové maso. Byl zjištěn nízký obsah intramuskulárního tuku (musculus longissimus lumborumet thoracis) vepříků (16,9 %) i prasniček (13,4 %). Vysoká variabilita byla zjištěna u barvy masa, ztrát odkapem, vaznosti a obsahu IT v mase vepřů. Senzoricky bylo lépe hodnoceno maso vepříků.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
19
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—