All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Lean meat content and distribution in pig carcasses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000917" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000917 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Lean meat content and distribution in pig carcasses

  • Original language description

    The carcasses of final pig hybrids were analysed to determine the lean meat content and its distribution among different carcass parts. The average lean meat percentage of the carcasses was 55.61 %. The lean meat percentage in leg, loin, shoulder, filet,and other parts were 18.31, 9.76, 8.18, 5.30, 1.22, and 12.84 %, respectively. Gilts had a significantly higher average lean meat content (56.10 %) compared to barrows (55.13 %). To determine the effect of carcass weight, the lean meat content and its distribution in various carcass cuts were also analysed. The significantly different lean meat contents were found between carcasses below 95 kg and heavier than 95 kg.

  • Czech name

    Obsah a rozložení libového masa v jatečných tělech prasat

  • Czech description

    Byla analyzována jatečná těla finálních hybridů prasat ke zjištění obsahu libového masa a jeho rozložení v jednotlivých jatečných částích. Průměrný obsah libového masa byl 55,61 %. Podíl libového masa u kýty, ledviny, plecka, vepřové panenky a ostatníchčástí byl 18,31, 9,76, 8,18, 5,30, 1,22 resp. 12,84. Prasničky měly signifikantně vyšší průměrný podíl libového masa (56,10 %) v porovnání s kanečky (55,13 %). S cílem určit vliv hmotnosti jatečného těla byl zjišťován rovněž obsah libového masa a jeho rozložení v jednotlivých jatečných částích. Průkazně rozdílný obsah libového masa byl zjištěn mezi jatečnými těly lehčími a těžšími než 95 kg.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database