All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pig carcass quality and pH1 values of meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00010271" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00010271 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Pig carcass quality and pH1 values of meat

  • Original language description

    The data from 964 pig carcasses were examined with the objective to determine the relationship between a high carcass lean meat content in currently used pig hybrids and deterioration of the quality traits important for further processing of meat. The average slaughter weight of pigs was equal to 106.2 plus minus 0.417 kg. Lean meat percentage determined by the FOM instrument with the average value of 54.50 plus minus 0.139 % was used as the main quantitative carcass trait.

  • Czech name

    Jatečná kvalita a hodnoty pH1 v mase.

  • Czech description

    Byl sledován soubor 964 jatečně upravených těl prasat s cílem přešetřit, do jaké míry je u současných typů finálních hybridů spojena jejich zvyšující se zmasilost se sníženým předpokladem pro další technologické úpravy masa. Průměrná porážková hmotnost představovala v celém souboru 106,2 plus mínus 0,417 kg. Za hlavní ukazatel zmasilosti byl vybrán podíl svaloviny v jatečně upraveném těle zjištěný přístrojem FOM (54,50 plus mínus 0,139%).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    49

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    38-42

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database