Pig carcass quality and pH1 values of meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00010271" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00010271 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Pig carcass quality and pH1 values of meat
Original language description
The data from 964 pig carcasses were examined with the objective to determine the relationship between a high carcass lean meat content in currently used pig hybrids and deterioration of the quality traits important for further processing of meat. The average slaughter weight of pigs was equal to 106.2 plus minus 0.417 kg. Lean meat percentage determined by the FOM instrument with the average value of 54.50 plus minus 0.139 % was used as the main quantitative carcass trait.
Czech name
Jatečná kvalita a hodnoty pH1 v mase.
Czech description
Byl sledován soubor 964 jatečně upravených těl prasat s cílem přešetřit, do jaké míry je u současných typů finálních hybridů spojena jejich zvyšující se zmasilost se sníženým předpokladem pro další technologické úpravy masa. Průměrná porážková hmotnost představovala v celém souboru 106,2 plus mínus 0,417 kg. Za hlavní ukazatel zmasilosti byl vybrán podíl svaloviny v jatečně upraveném těle zjištěný přístrojem FOM (54,50 plus mínus 0,139%).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Volume of the periodical
49
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
38-42
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—