Fatty acid content in selected animal products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001218" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001218 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech
Original language description
Bylo porovnáváno procentuální zastoupení mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech, tj. ve vepřové pečeni, kravském mléce a ve vaječném žloutku. Průkazně nejvyšší obsah sledovaných mastných kyselin a tuku byl zjištěn ve žloutku (6 798,6 mg/100g, 32,22 %) ve srovnání s mlékem (1 343,6 mg/100 g, 4,55 %) a vepřovým masem (716,4 mg/100g, 2,29 %). Z hlediska výživy a zdraví člověka byl nejpříznivější poměr n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin zaznamenán u mléka (5,14) oproti vaječnému žloutku (12,05) a vepřové pečeni (12,47).
Czech name
Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech
Czech description
Bylo porovnáváno procentuální zastoupení mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech, tj. ve vepřové pečeni, kravském mléce a ve vaječném žloutku. Průkazně nejvyšší obsah sledovaných mastných kyselin a tuku byl zjištěn ve žloutku (6 798,6 mg/100g, 32,22 %) ve srovnání s mlékem (1 343,6 mg/100 g, 4,55 %) a vepřovým masem (716,4 mg/100g, 2,29 %). Z hlediska výživy a zdraví člověka byl nejpříznivější poměr n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin zaznamenán u mléka (5,14) oproti vaječnému žloutku (12,05) a vepřové pečeni (12,47).
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH91270" target="_blank" >QH91270: Utilization of genetic and non-genetic factors for increasing of performance of dairy cattle in Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů