All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Economy is influenced by losses caused by aerobic degradation of silage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001495" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001495 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11132.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11132.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ekonomiku ovlivňují ztráty způsobené aerobní degradací siláží

  • Original language description

    Do pokusu byla zařazena kukuřičná siláž o průměrné sušině 36,5 %, kontrolně bez aditiva (K0), pokusně s chemickým konzervantem obsahujícím sorbát draselný, benzoát sodný a dusitan sodný (Safesil ) v dávce 1 l/t řezanky (D1) a 3 l/t (D3). Řezanka byla 26.9. 2010 silážována na hospodářství VÚŽV, v.v.i. v Netlukách do vaku o průměru 2,7 m. Analýzy siláží proběhly v dubnu (po odběru sondou) a v srpnu 2011 (po otevření vaku). V obsahu sušiny a živin nebyly mezi variantami významné rozdíly. Hodnoty pH byly usiláže KO 4,12, u D3 pak 4,23, resp. obsah k. mléčné 4,4 vs. 4,0 %, k. octové 2,6 vs. 3,0 %, alkohol 6,3 vs. 2,5 %. Siláž K0 vydržela stabilní pouze 19 hodin, to se její teplota zvýšila o 3 oC (dle metodiky Honig). Siláž D1 měla aerobní stabilitu o 18 hodin delší než K0 a o 3 hodiny kratší než D3. U siláže D1 se zvýšila teplota až na úroveň K0 (32 oC), u D3 nebylo zvýšení tak intenzivní, tedy celkové ztráty energie v součtu teplot byly u D3 výrazně nižší než u D1 a K0. Pro omezení aerob

  • Czech name

    Ekonomiku ovlivňují ztráty způsobené aerobní degradací siláží

  • Czech description

    Do pokusu byla zařazena kukuřičná siláž o průměrné sušině 36,5 %, kontrolně bez aditiva (K0), pokusně s chemickým konzervantem obsahujícím sorbát draselný, benzoát sodný a dusitan sodný (Safesil ) v dávce 1 l/t řezanky (D1) a 3 l/t (D3). Řezanka byla 26.9. 2010 silážována na hospodářství VÚŽV, v.v.i. v Netlukách do vaku o průměru 2,7 m. Analýzy siláží proběhly v dubnu (po odběru sondou) a v srpnu 2011 (po otevření vaku). V obsahu sušiny a živin nebyly mezi variantami významné rozdíly. Hodnoty pH byly usiláže KO 4,12, u D3 pak 4,23, resp. obsah k. mléčné 4,4 vs. 4,0 %, k. octové 2,6 vs. 3,0 %, alkohol 6,3 vs. 2,5 %. Siláž K0 vydržela stabilní pouze 19 hodin, to se její teplota zvýšila o 3 oC (dle metodiky Honig). Siláž D1 měla aerobní stabilitu o 18 hodin delší než K0 a o 3 hodiny kratší než D3. U siláže D1 se zvýšila teplota až na úroveň K0 (32 oC), u D3 nebylo zvýšení tak intenzivní, tedy celkové ztráty energie v součtu teplot byly u D3 výrazně nižší než u D1 a K0. Pro omezení aerob

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Factors influencing nutritive value of corn hybrids and corn ensilages</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    71

  • Issue of the periodical within the volume

    11

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    62-65

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database