All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality of lucerne silages preserved with various additives

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000180" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000180 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16181.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16181.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita vojtěškové siláže konzervované různými aditivy

  • Original language description

    Cílem pokusu bylo zjistit vliv 4 vybraných konzervačních přípravků na výsledek výživných hodnot a fermentačního procesu při silážování vojtěšky o sušině cca 60 %. Vojtěška po zavadnutí 2 dny při slunečném počasí byla při sušině kolísající mezi 58,6 a 60,1 % sklizena řezačkou s TLC 3 a 1,5 cm. Bylo založeno celkem 5 variant ve třech opakováních ve speciálních pytlích, od každé varianty 10 kg řezanky. Výsledky výživných hodnot i ukazatelů fermentace byly srovnatelné mezi variantou bez konzervačního přípravku i s vybranými konzervačními přípravky. Lze konstatovat, že hlavním konzervačním činidlem (prostředkem) byl vyšší obsah sušiny. Aerobní stabilita siláží s delší řezankou bez konzervantů a s kyselinou mravenčí byla nižší (26 a 30 hodin, respectively) než s ostatními konzervačními přípravky (43-81 hodin).

  • Czech name

    Kvalita vojtěškové siláže konzervované různými aditivy

  • Czech description

    Cílem pokusu bylo zjistit vliv 4 vybraných konzervačních přípravků na výsledek výživných hodnot a fermentačního procesu při silážování vojtěšky o sušině cca 60 %. Vojtěška po zavadnutí 2 dny při slunečném počasí byla při sušině kolísající mezi 58,6 a 60,1 % sklizena řezačkou s TLC 3 a 1,5 cm. Bylo založeno celkem 5 variant ve třech opakováních ve speciálních pytlích, od každé varianty 10 kg řezanky. Výsledky výživných hodnot i ukazatelů fermentace byly srovnatelné mezi variantou bez konzervačního přípravku i s vybranými konzervačními přípravky. Lze konstatovat, že hlavním konzervačním činidlem (prostředkem) byl vyšší obsah sušiny. Aerobní stabilita siláží s delší řezankou bez konzervantů a s kyselinou mravenčí byla nižší (26 a 30 hodin, respectively) než s ostatními konzervačními přípravky (43-81 hodin).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Reduce of risks associated with nutrition of cattle with high performance</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LXIV

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    497-500

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database