Effect of cooking method and ageing time on sensory characteristics of beef
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001686" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001686 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12129.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12129.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv způsobu tepelné úpravy a délky zrání hovězího masa na jeho senzorické chrarakteristiky
Original language description
Cílem práce bylo vyhodnocení vlivu metody tepelné úpravy a délky zrání hovězího masa (svalu longissimus lumborum) býků plemene české strakaté na jeho senzorické charakteristiky. Efekt délky zrání (7 versus 17 dnů) byl ve srovnání s metodou tepelné úpravyrelativně malý. Vařené maso získalo příznivější hodnocení pro intenzitu a příjemnost vůně, zatímco grilované maso bylo hodnoceno lépe u všech zbývajících vlastností, tedy zejména texturních charakteristik a celkové přijatelnosti.
Czech name
Vliv způsobu tepelné úpravy a délky zrání hovězího masa na jeho senzorické chrarakteristiky
Czech description
Cílem práce bylo vyhodnocení vlivu metody tepelné úpravy a délky zrání hovězího masa (svalu longissimus lumborum) býků plemene české strakaté na jeho senzorické charakteristiky. Efekt délky zrání (7 versus 17 dnů) byl ve srovnání s metodou tepelné úpravyrelativně malý. Vařené maso získalo příznivější hodnocení pro intenzitu a příjemnost vůně, zatímco grilované maso bylo hodnoceno lépe u všech zbývajících vlastností, tedy zejména texturních charakteristik a celkové přijatelnosti.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů