The organoleptic properties of beef at a different time of meat ageing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002079" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002079 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14124.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14124.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Organoleptické vlastnosti hovězího masa při odlišné době zrání
Original language description
Práce se zabývá vyhodnocením vlivu kategorie jatečného skotu a délky zrání na senzorické charakteristiky hovězího masa českého strakatého skotu. Výsledky ukazují, že pokud bylo hodnoceno maso s nedostatečnou délkou zrání (tři dny), nebyly rozdíly mezi jednotlivými kategoriemi příliš patrné. S prodloužením doby zrání na 14 a 28 dnů bylo lépe posuzováno maso mladých býků a jalovic než krav. Při analýze vlivu doby zrání bylo hodnoceno nejpříznivěji maso s nejdelším zráním (28 dnů) zejména u texturních charakteristik a celkové přijatelnosti, naopak u vnímání intenzity a příjemnosti vůně jednoznačná tendence zjištěna nebyla.
Czech name
Organoleptické vlastnosti hovězího masa při odlišné době zrání
Czech description
Práce se zabývá vyhodnocením vlivu kategorie jatečného skotu a délky zrání na senzorické charakteristiky hovězího masa českého strakatého skotu. Výsledky ukazují, že pokud bylo hodnoceno maso s nedostatečnou délkou zrání (tři dny), nebyly rozdíly mezi jednotlivými kategoriemi příliš patrné. S prodloužením doby zrání na 14 a 28 dnů bylo lépe posuzováno maso mladých býků a jalovic než krav. Při analýze vlivu doby zrání bylo hodnoceno nejpříznivěji maso s nejdelším zráním (28 dnů) zejména u texturních charakteristik a celkové přijatelnosti, naopak u vnímání intenzity a příjemnosti vůně jednoznačná tendence zjištěna nebyla.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Náš chov
ISSN
0027-8068
e-ISSN
—
Volume of the periodical
74
Issue of the periodical within the volume
10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
32-34
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—