All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of udder washing on the quality of sheep milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002016" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002016 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14061.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14061.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv toalety vemene na kvalitu ovčího mléka

  • Original language description

    Čištěním a dezinfekcí struků je možno snížit mikrobiální kontaminaci povrchu struků dojených ovcí. Cílem práce je zjistit účinnost dvou dezinfekčních přípravků, použitých na struky před dojením, a jejich vliv na kvalitu ovčího mléka. Experiment zahrnovaldvě skupiny po dvaceti ovcích v průběhu jednoho měsíce. Struky první skupiny bahnic byly před dojením ošetřeny I. přípravkem (vodný roztok étersulfátu mastného alkoholu), zatímco struky druhé skupiny byly ošetřeny II. přípravkem (směs chlorhexidin diglukonátu, isopropylalkoholu, glycerolu, tenzidu, barviva a vody). V individuálních stěrech byla sledována mikrobiální kontaminace povrchu struků před a po jejich dezinfekci. Byl stanovován celkový počet mikroorganismů - CPM, počet koliformních bakterií - CB a počet Escherichia coli. Současně byly v individuálních vzorcích mléka sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů - CPM, počet koliformních bakterií - CB, počet somatických buněk - PSB). Zji

  • Czech name

    Vliv toalety vemene na kvalitu ovčího mléka

  • Czech description

    Čištěním a dezinfekcí struků je možno snížit mikrobiální kontaminaci povrchu struků dojených ovcí. Cílem práce je zjistit účinnost dvou dezinfekčních přípravků, použitých na struky před dojením, a jejich vliv na kvalitu ovčího mléka. Experiment zahrnovaldvě skupiny po dvaceti ovcích v průběhu jednoho měsíce. Struky první skupiny bahnic byly před dojením ošetřeny I. přípravkem (vodný roztok étersulfátu mastného alkoholu), zatímco struky druhé skupiny byly ošetřeny II. přípravkem (směs chlorhexidin diglukonátu, isopropylalkoholu, glycerolu, tenzidu, barviva a vody). V individuálních stěrech byla sledována mikrobiální kontaminace povrchu struků před a po jejich dezinfekci. Byl stanovován celkový počet mikroorganismů - CPM, počet koliformních bakterií - CB a počet Escherichia coli. Současně byly v individuálních vzorcích mléka sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů - CPM, počet koliformních bakterií - CB, počet somatických buněk - PSB). Zji

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů