Evaluation of foam disinfection effectiveness of teats before milking
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000158" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000158 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16159.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16159.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením
Original language description
Práce je zaměřena na porovnání účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením a její vliv na kvalitu kravského mléka ve třech chovech s různou úrovní čistoty povrchu těla dojnic. Do experimentu bylo zařazeno třicet dojnic ze tří chovů v průběhu jednoho měsíce. Struky dojnic byly před dojením ošetřeny shodným dezinfekčním přípravkem aplikovaným pomocí zpěňovací dezinfekční nádobky. V individuálních stěrech byla sledována mikrobiální kontaminace povrchu struků před a po jejich dezinfekci stanovením celkového počtu mikroorganismů a počtu koliformních bakterií. Současně byly v individuálních vzorcích mléka sledovány vybrané ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet somatických buněk).
Czech name
Hodnocení účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením
Czech description
Práce je zaměřena na porovnání účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením a její vliv na kvalitu kravského mléka ve třech chovech s různou úrovní čistoty povrchu těla dojnic. Do experimentu bylo zařazeno třicet dojnic ze tří chovů v průběhu jednoho měsíce. Struky dojnic byly před dojením ošetřeny shodným dezinfekčním přípravkem aplikovaným pomocí zpěňovací dezinfekční nádobky. V individuálních stěrech byla sledována mikrobiální kontaminace povrchu struků před a po jejich dezinfekci stanovením celkového počtu mikroorganismů a počtu koliformních bakterií. Současně byly v individuálních vzorcích mléka sledovány vybrané ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet somatických buněk).
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Creating a system for evaluation of biosecurity, welfare and health of farm animals for the production of health friendly foodstaffs of animal origin</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů