Factors affecting the starch digestibility of corn silage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002320" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002320 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26296080:_____/15:#0001473
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15171.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15171.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Faktory ovlivňující stravitelnost škrobu kukuřičné siláže
Original language description
V experimentu byly použity dva hybridy kukuřice s odlišným typem endospermu dent a semi-flint. Odběr vzorků celých rostlin proběhl ve dvou fázích zralosti podle mléčné linie (ML) 0,5 ML a 0,75 ML. Sušina celých rostlin byla zjištěna u hybridu dent při 0,5 ML 32,58, při 0,75 ML to bylo 39,94%. U hybridu semi-flint 32,82 a 40,16%, respektive. Odpovídající hodnoty efektivní degradovatelnosti byly při 0,5 ML 68,82, při 0,75 ML 65,35%, při 0,5 ML 66,43, při 0,75 ML 60,66%, respektive, signifikantně nižší byla pouze hodnota 60,66% (P <0,01). Hodnoty celkové stravitelnosti byly zjištěny 87,90 a 86,34%, resp. 83,90 a 77,97%, signifikantně nižší byla hodnota 77,97% (P<0,001).
Czech name
Faktory ovlivňující stravitelnost škrobu kukuřičné siláže
Czech description
V experimentu byly použity dva hybridy kukuřice s odlišným typem endospermu dent a semi-flint. Odběr vzorků celých rostlin proběhl ve dvou fázích zralosti podle mléčné linie (ML) 0,5 ML a 0,75 ML. Sušina celých rostlin byla zjištěna u hybridu dent při 0,5 ML 32,58, při 0,75 ML to bylo 39,94%. U hybridu semi-flint 32,82 a 40,16%, respektive. Odpovídající hodnoty efektivní degradovatelnosti byly při 0,5 ML 68,82, při 0,75 ML 65,35%, při 0,5 ML 66,43, při 0,75 ML 60,66%, respektive, signifikantně nižší byla pouze hodnota 60,66% (P <0,01). Hodnoty celkové stravitelnosti byly zjištěny 87,90 a 86,34%, resp. 83,90 a 77,97%, signifikantně nižší byla hodnota 77,97% (P<0,001).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210128" target="_blank" >QJ1210128: New national feed quality evaluation system</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
63
Issue of the periodical within the volume
12, vědecká příloha
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
119-123
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—