All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of the Organic Housing System on the Cecal Bacterial Microbiota in Chickens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002370" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002370 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15206.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15206.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv pastevního výkrmu na složení bakteriální mikrobioty ve slepých střevech kuřat

  • Original language description

    Metodou přímé kultivace byla sledována mikrobiální společenstva vyskytující se ve slepém střevě brojlerů z konvenčního a ekologického chovu. Ekologický chov předpokládá u zvířat snížení stresu a zvýšení komfortu života, což vede k získávání živočišných produktů s lepší chutí a vůní ve srovnání se zvířaty chovanými konvenčně. V obou způsobech chovu byly zjišťovány rozdíly ve výskytu celkových anaerobních bakterií, koliformních bakterií, bakterií mléčného kvašení, rodu Salmonella a Campylobacter. Ve slepém střevě brojlerů z obou typů chovu nebyly zjištěny žádné kampylobaktery ani salmonely. Byly zjištěny vyšší počty anaerobních bakterií, koliformů a bakterií mléčného kvašení u brojlerů z konvenčního chovu, avšak pouze v případě koliformních bakterií byl rozdíl statisticky významný.

  • Czech name

    Vliv pastevního výkrmu na složení bakteriální mikrobioty ve slepých střevech kuřat

  • Czech description

    Metodou přímé kultivace byla sledována mikrobiální společenstva vyskytující se ve slepém střevě brojlerů z konvenčního a ekologického chovu. Ekologický chov předpokládá u zvířat snížení stresu a zvýšení komfortu života, což vede k získávání živočišných produktů s lepší chutí a vůní ve srovnání se zvířaty chovanými konvenčně. V obou způsobech chovu byly zjišťovány rozdíly ve výskytu celkových anaerobních bakterií, koliformních bakterií, bakterií mléčného kvašení, rodu Salmonella a Campylobacter. Ve slepém střevě brojlerů z obou typů chovu nebyly zjištěny žádné kampylobaktery ani salmonely. Byly zjištěny vyšší počty anaerobních bakterií, koliformů a bakterií mléčného kvašení u brojlerů z konvenčního chovu, avšak pouze v případě koliformních bakterií byl rozdíl statisticky významný.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů