All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Influence of Poultry Processing on the Incidence of Selected Bacterial Pathogens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001657" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001657 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže

  • Original language description

    Studie je zaměřena na stanovení prevalence výskytu a určení počtů patogenních bakterií u brojlerových kuřat v průběhu technologického opracování. Prozatím bylo vyšetřeno 72 těl jatečných brojlerů získaných ze 4 míst porážecí linky. Doposud nebyl zaznamenán výskyt Listeria spp., bakterie z rodu Salmonella spp. byl nalezeny jen u vzorků z druhého a čtvrtého odběru. Koncentrace Campylobacter spp. kolísala od 0,83 do 3,57 log cfu/cm2, koncentrace C. perfringens byla velmi nízká. Počty E. coli a celkové počty mezofilních bakterií se snižují v průběhu technologického opracování. Tyto částečné výsledky jsou součástí ročního projektu, jehož výsledky mohou posloužit pro stanovení mikrobiologických rizik na porážecí lince.

  • Czech name

    Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže

  • Czech description

    Studie je zaměřena na stanovení prevalence výskytu a určení počtů patogenních bakterií u brojlerových kuřat v průběhu technologického opracování. Prozatím bylo vyšetřeno 72 těl jatečných brojlerů získaných ze 4 míst porážecí linky. Doposud nebyl zaznamenán výskyt Listeria spp., bakterie z rodu Salmonella spp. byl nalezeny jen u vzorků z druhého a čtvrtého odběru. Koncentrace Campylobacter spp. kolísala od 0,83 do 3,57 log cfu/cm2, koncentrace C. perfringens byla velmi nízká. Počty E. coli a celkové počty mezofilních bakterií se snižují v průběhu technologického opracování. Tyto částečné výsledky jsou součástí ročního projektu, jehož výsledky mohou posloužit pro stanovení mikrobiologických rizik na porážecí lince.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-049-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article