All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Prevalence and numbers of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002155" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002155 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výskyt a počty Salmonella spp. u brojlerů v různých fázích jatečného opracování

  • Original language description

    Cílem práce bylo určit výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování a posoudit úroveň kontaminace pomocí enumerace Salmonella spp. Od dubna 2008 do dubna 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorkůcekálního obsahu. U pozitivních vzorků byl stanoven počet Salmonella spp. pomocí metody nejvýše pravděpodobného počtu (MPN). Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %), celkový výskytna tělech brojlerů před/po vykuchání a před/po chlazení vzduchem byl 10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %. Počty Salmonella spp. se pohybovaly od méně než log 1,08 až po log 2,57 MPN na kus.

  • Czech name

    Výskyt a počty Salmonella spp. u brojlerů v různých fázích jatečného opracování

  • Czech description

    Cílem práce bylo určit výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování a posoudit úroveň kontaminace pomocí enumerace Salmonella spp. Od dubna 2008 do dubna 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorkůcekálního obsahu. U pozitivních vzorků byl stanoven počet Salmonella spp. pomocí metody nejvýše pravděpodobného počtu (MPN). Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %), celkový výskytna tělech brojlerů před/po vykuchání a před/po chlazení vzduchem byl 10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %. Počty Salmonella spp. se pohybovaly od méně než log 1,08 až po log 2,57 MPN na kus.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník příspěvků XI. konference mladých věděckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7305-068-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 3, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article