Prevalence of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002156" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002156 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování
Original language description
Byl sledován výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování. Od dubna 2008 do března 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu podle ČSN EN ISO 6579 se dvěma drobnými modifikacemi.Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %). Vzhledem k tomu, že Salmonella spp. nebyla u 5 z 8 vyšetřovaných hejn vůbec prokázána, celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání apřed/po chlazení vzduchem byl nízký (10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %).
Czech name
Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování
Czech description
Byl sledován výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování. Od dubna 2008 do března 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu podle ČSN EN ISO 6579 se dvěma drobnými modifikacemi.Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %). Vzhledem k tomu, že Salmonella spp. nebyla u 5 z 8 vyšetřovaných hejn vůbec prokázána, celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání apřed/po chlazení vzduchem byl nízký (10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
ISBN
978-80-7148-060-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 15, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—