All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiological Quality of Colostrum

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000022" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000022 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17024.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17024.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologická kvalita kolostra

  • Original language description

    V příspěvku byly shrnuty faktory, které negativně ovlivňují mikrobiologickou kvalitu mleziva. Představeno bylo i spektrum patogenů (mikroorganismy kůže a prostředí, fekální kontaminace a patogeny mléčné žlázy). V příspěvku byly představeny limity pro celkový počet mikroorganismů, počet koliformních a nekoliformních mikroorganismů. Z prvních výsledků vyplývá, že limit pro celkový počet mikroorganismů nesplnilo 86,4 % vzorků. V případě prvotelek 71,9 % vzorků. Důraz byl kladen na specifikaci kritických míst možné kontaminace - hygiena ustájení a dojení, sanitace nádob, včetně způsobů krátkodobého a dlouhodobého uchování mleziva.

  • Czech name

    Mikrobiologická kvalita kolostra

  • Czech description

    V příspěvku byly shrnuty faktory, které negativně ovlivňují mikrobiologickou kvalitu mleziva. Představeno bylo i spektrum patogenů (mikroorganismy kůže a prostředí, fekální kontaminace a patogeny mléčné žlázy). V příspěvku byly představeny limity pro celkový počet mikroorganismů, počet koliformních a nekoliformních mikroorganismů. Z prvních výsledků vyplývá, že limit pro celkový počet mikroorganismů nesplnilo 86,4 % vzorků. V případě prvotelek 71,9 % vzorků. Důraz byl kladen na specifikaci kritických míst možné kontaminace - hygiena ustájení a dojení, sanitace nádob, včetně způsobů krátkodobého a dlouhodobého uchování mleziva.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510219" target="_blank" >QJ1510219: Complex colostrum management and its improving as a natural tool for support of calf health, contagion control and reduction of need for antibiotics</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů