All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Effect of Genotype on Physical Characteristics and Sensory Evaluation of Meat Quality of Slow-Growing Chickens Housed on Pasture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000103" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000103 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17094.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17094.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv genotypu na fyzikální ukazatele a senzorické hodnocení kvality masa pomalu rostoucích kuřat chovaných na pastv

  • Original language description

    Vhodnými genotypy pro pastevní chov kuřat jsou pomalu rostoucí nebo středně rychle rostoucí genotypy, které jsou dobře adaptovatelné na chov mimo halu. Pobyt kuřat na pastvě může uspořit náklady na krmnou směs a přispět k pohodě kuřat proti chovu v hale. Jak pohoda kuřat, tak i pastva, mohou zvýšit kvalitu masa. Pastevní porost má příznivý obsah mastných kyselin a antioxidantů (Skřivan a Englmaierová, 2014; Sales, 2014). Zvýšený obsah antioxidantů a vhodné složení mastných kyselin v mase kuřat může následně ovlivnit riziko vzniku civilizačních chorob u lidí. Z hlediska kvality je dalším významným faktorem i genotyp.

  • Czech name

    Vliv genotypu na fyzikální ukazatele a senzorické hodnocení kvality masa pomalu rostoucích kuřat chovaných na pastv

  • Czech description

    Vhodnými genotypy pro pastevní chov kuřat jsou pomalu rostoucí nebo středně rychle rostoucí genotypy, které jsou dobře adaptovatelné na chov mimo halu. Pobyt kuřat na pastvě může uspořit náklady na krmnou směs a přispět k pohodě kuřat proti chovu v hale. Jak pohoda kuřat, tak i pastva, mohou zvýšit kvalitu masa. Pastevní porost má příznivý obsah mastných kyselin a antioxidantů (Skřivan a Englmaierová, 2014; Sales, 2014). Zvýšený obsah antioxidantů a vhodné složení mastných kyselin v mase kuřat může následně ovlivnit riziko vzniku civilizačních chorob u lidí. Z hlediska kvality je dalším významným faktorem i genotyp.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510192" target="_blank" >QJ1510192: Solution of problems of selected factors of growth in relationship to meat quality in chickens, turkeys, rabbits and nutrias</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů