Preservation of alfalfa with different lengths of chop and selected additives
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000024" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000024 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/19023.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19023.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Konzervace vojtěšky s různou délkou řezanky a vybranými aditivy
Original language description
Cílem pokusu bylo hodnocení fermentace a aerobní stability siláží vojtěšky, sklízené o sušině cca 32 % s různou délkou řezanky za použití silážního přípravku bakteriálního, kombinovaného bakteriálního s chemickým a chemického. Významné (P<0,05) rozdíly mezi variantami byly pouze u čpavkového dusíku, který indikuje stupeň proteolýzy. Nejvyšší hodnoty čpavkového dusíku byly naměřeny u kontrolní siláže bez konzervantu s dlouhou řezankou, nejlepší výsledek u siláže s inokulantem, obsahujícím Lactobacillus plantarum MTD/1. Nejlepší aerobní stabilita byla naměřena u siláží, konzervovaných přípravkem, který obsahoval Lactobacillus plantarum MTD/1 v kombinaci se sorbátem draselným.
Czech name
Konzervace vojtěšky s různou délkou řezanky a vybranými aditivy
Czech description
Cílem pokusu bylo hodnocení fermentace a aerobní stability siláží vojtěšky, sklízené o sušině cca 32 % s různou délkou řezanky za použití silážního přípravku bakteriálního, kombinovaného bakteriálního s chemickým a chemického. Významné (P<0,05) rozdíly mezi variantami byly pouze u čpavkového dusíku, který indikuje stupeň proteolýzy. Nejvyšší hodnoty čpavkového dusíku byly naměřeny u kontrolní siláže bez konzervantu s dlouhou řezankou, nejlepší výsledek u siláže s inokulantem, obsahujícím Lactobacillus plantarum MTD/1. Nejlepší aerobní stabilita byla naměřena u siláží, konzervovaných přípravkem, který obsahoval Lactobacillus plantarum MTD/1 v kombinaci se sorbátem draselným.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Náš chov
ISSN
0027-8068
e-ISSN
—
Volume of the periodical
79
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
20-24
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—