South African cuisine
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000031" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000031 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41340/19:80711 RIV/60460709:41210/19:80711
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/19030.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19030.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kuchyně Jihoafrické republiky
Original language description
Cílem předložené práce je popsat základní zvyklosti ve stravovacích návycích a typická běžně konzumovaná jídla obyvatel Jihoafrické republiky. Tato nesmírně pestrá škála pokrmů byla do značné míry formována jednotlivými etnickými skupinami a národy, jejichž přínos je analyzován. Značný důraz je kladen na pokrmy z masa, které jsou považovány za hlavní složku jihoafrické kuchyně, a které sestávají jak z masa hospodářských zvířat, tak i celé řady pro nás značně exotických divokých zvířat. Tradičně používané přílohy k masným pokrmům, dezerty a nápoje jsou rovněž zmíněny.
Czech name
Kuchyně Jihoafrické republiky
Czech description
Cílem předložené práce je popsat základní zvyklosti ve stravovacích návycích a typická běžně konzumovaná jídla obyvatel Jihoafrické republiky. Tato nesmírně pestrá škála pokrmů byla do značné míry formována jednotlivými etnickými skupinami a národy, jejichž přínos je analyzován. Značný důraz je kladen na pokrmy z masa, které jsou považovány za hlavní složku jihoafrické kuchyně, a které sestávají jak z masa hospodářských zvířat, tak i celé řady pro nás značně exotických divokých zvířat. Tradičně používané přílohy k masným pokrmům, dezerty a nápoje jsou rovněž zmíněny.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
74
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
43-46
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—