Modern myopathies in chicken breast meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F20%3AN0000091" target="_blank" >RIV/00027014:_____/20:N0000091 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/20:81908
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/20088.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/20088.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Moderní myopatie prsní svaloviny kuřat
Original language description
V posledních několika letech zasáhl drůbežářský průmysl výskyt vad kuřecích prsou, které jsou popisovány jako moderní myopatie. Jedná se o vadu white striping, wooden breast a spaghetti meat. Společným znakem moderních myopatií je jejich výskyt především u rychle rostoucích genotypů kuřat vykrmovaných do vyšší živé váhy. Ačkoliv mají uvedené myopatie v mnoha ohledech společné histopatologické projevy, jsou makroskopicky snadno rozlišitelné. V mnoha případech nejsou známy mechanismy vzniku jednotlivých vad. Moderní myopatie postihují produkci drůbežího masa v mnohých zemích, čímž negativně a zásadně ovlivňují ekonomiku výroby. Důležitým dopadem výskytu jednotlivých vad je i snížený zájem spotřebitelů.
Czech name
Moderní myopatie prsní svaloviny kuřat
Czech description
V posledních několika letech zasáhl drůbežářský průmysl výskyt vad kuřecích prsou, které jsou popisovány jako moderní myopatie. Jedná se o vadu white striping, wooden breast a spaghetti meat. Společným znakem moderních myopatií je jejich výskyt především u rychle rostoucích genotypů kuřat vykrmovaných do vyšší živé váhy. Ačkoliv mají uvedené myopatie v mnoha ohledech společné histopatologické projevy, jsou makroskopicky snadno rozlišitelné. V mnoha případech nejsou známy mechanismy vzniku jednotlivých vad. Moderní myopatie postihují produkci drůbežího masa v mnohých zemích, čímž negativně a zásadně ovlivňují ekonomiku výroby. Důležitým dopadem výskytu jednotlivých vad je i snížený zájem spotřebitelů.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910387" target="_blank" >QK1910387: Quality and safety meat of chicken fed with insect meal, limited feed intake and pasture</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
31
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
44-48
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—