Does nutrition affect the consumption of antimicrobials?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000138" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000138 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/21133.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21133.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Má výživa vliv na spotřebu antimikrobik?
Original language description
Práce je zaměřena na problematiku významu výživy na ovlivnění funkce střevního mikrobiomu jako významné součásti strategie omezení spotřeby antimikrobních látek v chovech hospodářských zvířat. Vychází z analýzy našich i zahraničních odborných literárních zdrojů (PubMed) a především pak z praktických zkušeností autorů. Výživa, a to nejen z hlediska kvantitativního, tj. zabezpečení dostatečného množství krmiva, ale především z hlediska kvalitativního, má velký význam na vnímavost zvířat k infekčním onemocněním. Z důvodu zvýšeného rizika šíření antimikrobiální rezistence při nadměrném používání antibiotik nabývá na významu možnost doplnění krmných dávek o bylinné směsi a výtažky, prebiotika, probiotika, synbiotika a imunomodulancia jako součásti prevence onemocnění.
Czech name
Má výživa vliv na spotřebu antimikrobik?
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK21020304" target="_blank" >QK21020304: The influence of the level of livestock management and prevention of diseases, including biosecurity, on the reduction of antimicrobials usage and the spread of antimicrobial resistance</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů