Qualitative parameters of forage and silage of legumes - interim results
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000202" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000202 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/21197.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21197.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalitativní parametry píce a siláží luskovin - průběžné výsledky
Original language description
Cílem práce bylo posoudit kvalitativní parametry píce a siláží hrachu, pelušky, lupiny bílé a úzkolisté. Testovány byly píce luskovin ve fázích plný květ, odkvetlé, zelené plné lusky a vosková zralost. Všechny vzorky byly analyzovány na chemické složení (sušina, popel, tuk, NL, vláknina, NDF, ADF a ADL). Siláže vytvořené do pokusných kontejnerů byly navíc testovány na in vivo stravitelnost živin. Nejvyšší výnos byl zjištěn u pelušky a lupiny úzkolisté. Nejvíce dusíkatých látek bylo zjištěno u lupiny bílé. Nejvyšší obsah NDF byl zjištěn u hrachu. Stravitelnost všech živin byla nejvyšší u lupiny bílé a úzkolisté.
Czech name
Kvalitativní parametry píce a siláží luskovin - průběžné výsledky
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů