Preliminary results of the nutritional value of peas, broad beans, yellow and narrow-leaved lupins at the IAS workplace
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000250" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000250 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/22252.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22252.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Předběžné výsledky nutriční hodnoty hrachu, bobu, lupiny žluté a úzkolisté na pracovišti VÚŽV, v.v.i.
Original language description
Testování nutriční hodnoty různých odrůd hrachu, bobu, lupiny úzkolisté a lupiny žluté na pracovišti Výzkumného ústavu živočišné výroby bylo v posledních dvou letech uskutečněno v rámci řešení projektu NAZV - Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu. V tomto projektu jsme se zaměřili nejen na kvalitu zrna, která může býti značně odlišná, ale zejména na kvalitativní parametry píce v různých fázích růstu a s tím spojenou vhodnost termínů pro silážování s posouzením kvalitativních parametrů siláží. Z pohledu stravitelnosti sušiny byly nejlepší siláže hrachové a peluškové, nicméně lupina úzkolistá měla nejvyšší stravitelnost NL, vlákniny a NDF. Stravitelnost NL byla nejnižší u siláže z bobu.
Czech name
Předběžné výsledky nutriční hodnoty hrachu, bobu, lupiny žluté a úzkolisté na pracovišti VÚŽV, v.v.i.
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK21010344" target="_blank" >QK21010344: Effective resources of proteins in nutrition of cattle</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů