All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Preliminary results of the nutritional value of peas, broad beans, yellow and narrow-leaved lupins at the IAS workplace

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000250" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000250 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/22252.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22252.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Předběžné výsledky nutriční hodnoty hrachu, bobu, lupiny žluté a úzkolisté na pracovišti VÚŽV, v.v.i.

  • Original language description

    Testování nutriční hodnoty různých odrůd hrachu, bobu, lupiny úzkolisté a lupiny žluté na pracovišti Výzkumného ústavu živočišné výroby bylo v posledních dvou letech uskutečněno v rámci řešení projektu NAZV - Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu. V tomto projektu jsme se zaměřili nejen na kvalitu zrna, která může býti značně odlišná, ale zejména na kvalitativní parametry píce v různých fázích růstu a s tím spojenou vhodnost termínů pro silážování s posouzením kvalitativních parametrů siláží. Z pohledu stravitelnosti sušiny byly nejlepší siláže hrachové a peluškové, nicméně lupina úzkolistá měla nejvyšší stravitelnost NL, vlákniny a NDF. Stravitelnost NL byla nejnižší u siláže z bobu.

  • Czech name

    Předběžné výsledky nutriční hodnoty hrachu, bobu, lupiny žluté a úzkolisté na pracovišti VÚŽV, v.v.i.

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK21010344" target="_blank" >QK21010344: Effective resources of proteins in nutrition of cattle</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů