When silage maize, pay attention to Maillard's reaction
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000027" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000027 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/22027.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22027.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Při silážování kukuřice pozor na Maillardovu reakci
Original language description
Cílem pokusu bylo u kukuřice, sklízené na hranici obsahu sušiny 30 %, ověřit účinnost vybraných nových biologických a chemických silážních přípravků. Na hodnoty vyšší než 40 °C, které jsou indikátorem Maillardovy reakce, se teplota siláží dostala po 30 dnech a udržela se 19 dnů. Po celou dobu fermentace se teploty u žádné varianty nevychýlili o více než ±1 °C. V ukazatelích kvality fermentace siláží nebyly rozdíly mezi variantami statisticky významné. S narůstající dobou testu aerobní stability významně klesal u všech variant poměr obsahu kyseliny mléčné k těkavým mastným kyselinám, a to se zvyšujícím se obsahem kyseliny octové, především u kontrolní siláže bez silážního přípravku.
Czech name
Při silážování kukuřice pozor na Maillardovu reakci
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
16-18
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—