All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The final report of the research project

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A90241_2" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:90241_2 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/01:90242_2

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Redakčně upravená závěrečná zpráva projektu EP9024

  • Original language description

    V rámci řešení výzkumného projektu jsme sledovali vliv vysokého izostatického tlaku (200, 400, 600 MPa) na retence vybraných vitaminů skupiny B ve vzorcích mas (vepřové, hovězí, kuřecí, rybí). Byly sledovány ztráty thiaminu, riboflavinu, vitaminu B6, niacinu a kyseliny pantothenové. V další fázi řešení projektu jsme se zaměřili na sledování ztrát těchto vitaminů skupiny B, vitaminu C a minerálních látek (Na, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, P) v průběhu kulinárních úprav potravin v konvektomatu. Pro úpravu byla použita brokolice, mrkev, brambory, zelený hrášek, květák, rýže parboiled, čočka, hrách a fazole. Rovněž byly sledovány ztráty vitaminů a minerálních látek při dušení, pečení a smažení vepřového masa a dušení, pečení a nízkoteplotním pečení hovězího masa.Bylo zjištěno, že ošetření masa vysokým tlakem mělo minimální vliv na obsahy většiny sledovaných vitaminů skupiny B. Při úpravě zeleniny v konvektomatu byly nalezeny vyšší ztráty vitaminu C než při úpravách klasickým způsobem. Naopak, va

  • Czech name

    Redakčně upravená závěrečná zpráva projektu EP9024

  • Czech description

Classification

  • Type

    V<sub>x</sub> - Unclassified - Research report containing classified information

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP9024" target="_blank" >EP9024: Losses of selected nutritional factors during application of new techniques and technologies of food production and treatment</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Number of pages

    47

  • Place of publication

    Neuveden

  • Publisher/client name

    Ministerstvo zemědělství ČR, Národní agentura pro zemědělský výzkum

  • Version