Convection ovens suit vegetable.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A90242_1" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:90242_1 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Konvektomaty přejí zelenině. Publikováno v časopisu Moderní kuchyně V(2), 10-12 (2001).
Original language description
Konvektomaty se dnes stávají běžnou součástí vybavení kuchyní pro společné stravování. Výrobci těchto zařízení uvádějí ve svých propagačních materiálech, že pokrmy upravované v konvektomatu, neztrácejí nutriční faktory především vitaminy.Cílem práce byloseznámit provozovatele profesionálních kuchyní, pro které je časopis určen, se ztrátami vitaminu C a některých vitaminů B-komplexu při kulinární úpravě zeleniny v konvektomatu. Pozornost byla zaměřena na úpravu brokolice, mrkve, brambor, zeleného hráškua květáku. Z výsledků vyplynulo, že kulinární úpravy zeleniny v konvektomatu se jeví z hlediska ztrát sledovaných vitaminů B-komplexu srovnatelné nebo šetrnější než klasické kulinární úpravy. Zelenina upravená v konvektomatu má navíc lepší organoleptické vlastnosti. Pouze u vitaminu C byl zjištěny větší ztráty v konvektomatu. Zvláštní pozornost byla věnována ztrátám vitaminu C v bramborách. Při úpravě brambor v konvektomatu dochází až k 70% ztrátám vitaminu C a jsou vyšší než při klasic
Czech name
Konvektomaty přejí zelenině. Publikováno v časopisu Moderní kuchyně V(2), 10-12 (2001).
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP9024" target="_blank" >EP9024: Losses of selected nutritional factors during application of new techniques and technologies of food production and treatment</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Moderní kuchyně
ISSN
1212-012X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
V.
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
10-12
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—