Identification of selected food constituents of animal origin
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F03%3A8P007090" target="_blank" >RIV/00027022:_____/03:8P007090 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Identifikace vybraných složek živočišného původu v potravinách
Original language description
Byla ověřena možnost identifikace jednotlivých druhů masa (vepřové, hovězí, jehněčí, koňské kuřecí, kachní a krůtí) elektroforetickými metodami. Ukázalo se, že jednotlivé druhy jsou těmito metodami identifikovatelné.Obvyklé přísady rostlinného typu do masných výrobků nejsou přesně identifikovatelné, ale jejich přítomnost nevadí identifikaci původu masa. Toto se týká i tepelně opracovaného masa, kde však se možnost identifikace zhoršuje se stoupající teplotou při opracování a dobou působení tepla.Ve směsích masa nejsou jednotlivé druhy identifikovatelné ani při mírném tepelném opracování.
Czech name
Identifikace vybraných složek živočišného původu v potravinách
Czech description
Byla ověřena možnost identifikace jednotlivých druhů masa (vepřové, hovězí, jehněčí, koňské kuřecí, kachní a krůtí) elektroforetickými metodami. Ukázalo se, že jednotlivé druhy jsou těmito metodami identifikovatelné.Obvyklé přísady rostlinného typu do masných výrobků nejsou přesně identifikovatelné, ale jejich přítomnost nevadí identifikaci původu masa. Toto se týká i tepelně opracovaného masa, kde však se možnost identifikace zhoršuje se stoupající teplotou při opracování a dobou působení tepla.Ve směsích masa nejsou jednotlivé druhy identifikovatelné ani při mírném tepelném opracování.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
R - Projekt Ramcoveho programu EK
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
68-71
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 26, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—