All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Identification of selected food constituents of animal origin

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F03%3A8P007090" target="_blank" >RIV/00027022:_____/03:8P007090 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Identifikace vybraných složek živočišného původu v potravinách

  • Original language description

    Byla ověřena možnost identifikace jednotlivých druhů masa (vepřové, hovězí, jehněčí, koňské kuřecí, kachní a krůtí) elektroforetickými metodami. Ukázalo se, že jednotlivé druhy jsou těmito metodami identifikovatelné.Obvyklé přísady rostlinného typu do masných výrobků nejsou přesně identifikovatelné, ale jejich přítomnost nevadí identifikaci původu masa. Toto se týká i tepelně opracovaného masa, kde však se možnost identifikace zhoršuje se stoupající teplotou při opracování a dobou působení tepla.Ve směsích masa nejsou jednotlivé druhy identifikovatelné ani při mírném tepelném opracování.

  • Czech name

    Identifikace vybraných složek živočišného původu v potravinách

  • Czech description

    Byla ověřena možnost identifikace jednotlivých druhů masa (vepřové, hovězí, jehněčí, koňské kuřecí, kachní a krůtí) elektroforetickými metodami. Ukázalo se, že jednotlivé druhy jsou těmito metodami identifikovatelné.Obvyklé přísady rostlinného typu do masných výrobků nejsou přesně identifikovatelné, ale jejich přítomnost nevadí identifikaci původu masa. Toto se týká i tepelně opracovaného masa, kde však se možnost identifikace zhoršuje se stoupající teplotou při opracování a dobou působení tepla.Ve směsích masa nejsou jednotlivé druhy identifikovatelné ani při mírném tepelném opracování.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    R - Projekt Ramcoveho programu EK

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    68-71

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 26, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article