All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of immuno-chemical method ?Western blot'' for Identification of warm treated meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000013" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:#0000013 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa

  • Original language description

    Metodou Western blot byla v tepelně opracovaném mase sledována přítomnost hovězího a kuřecího masa za přítomnosti jiných druhů masa. Byly testovány kuřecí imunoglobulin IgY pro identifikaci hovězího masa a králičí imunoglobulin k identifikaci kuřecího masa. Reakce na hovězí maso byla velmi silná, objevila se však i positivní reakce u jehněčího a slabě positivní u koňského masa; tu se však podařilo odstranit naředěním. V případě kuřecího masa byly testovány dvě králičí polyklonální protilátky, obě vykazovaly silně positivní reakci proti kuřecímu masu, ale i proti masu dalších druhů drůbeže (krůtí a kachní). Vyskytovaly se také křížové reakce s jinými druhy mas (hovězí, skopové, koňské) s výjimkou masa vepřového. K odstranění těchto reakcí byla vyzkoušena saturace vhodnými extrakty jehněčího masa. Výsledkem byla negativní reakce na jehněčí maso a slabě positivní na maso hovězí. Kontrola bez saturace vykazovala velmi silnou křížovou reakci.

  • Czech name

    Ověření imunochemické metody Western blot pro identifikaci tepelně opracovaného masa

  • Czech description

    Metodou Western blot byla v tepelně opracovaném mase sledována přítomnost hovězího a kuřecího masa za přítomnosti jiných druhů masa. Byly testovány kuřecí imunoglobulin IgY pro identifikaci hovězího masa a králičí imunoglobulin k identifikaci kuřecího masa. Reakce na hovězí maso byla velmi silná, objevila se však i positivní reakce u jehněčího a slabě positivní u koňského masa; tu se však podařilo odstranit naředěním. V případě kuřecího masa byly testovány dvě králičí polyklonální protilátky, obě vykazovaly silně positivní reakci proti kuřecímu masu, ale i proti masu dalších druhů drůbeže (krůtí a kachní). Vyskytovaly se také křížové reakce s jinými druhy mas (hovězí, skopové, koňské) s výjimkou masa vepřového. K odstranění těchto reakcí byla vyzkoušena saturace vhodnými extrakty jehněčího masa. Výsledkem byla negativní reakce na jehněčí maso a slabě positivní na maso hovězí. Kontrola bez saturace vykazovala velmi silnou křížovou reakci.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    ISSN 1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    370-374

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 29, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article