Collaborative study of a new developed ELISA kit for gluten determination
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P006916" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:8P006916 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Collaborative study of a new developed ELISA kit for gluten determination
Original language description
A collaborative study in 8 laboratories to valedate a new ELISA method for quantitative gluten determination in foods was performed. The study included 17 samples - gluten-free foods and spiked samples. The results showed, that this ELISA kit could be recommended for control of gluten.free foods.
Czech name
Společná studie o nově vyvinuté soupravě ELISA pro stanovení glutenu
Czech description
Bylo provedeno mezilaboratorní testování v 78 laboratořích nově vyvinuté ELISA metody pro stanovení kvantitativní glutenu v potravinách. Studie zahrnovala bezlepkové potraviny a modelově kontaminované vzorky. Výsledky ukázaly, že nová ELISA metoda může být dobrým nástrojem pro kontrolu kvality bezlepkových potravin
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QD1023" target="_blank" >QD1023: Analysis of gluten and quality monitoring of gluten - free raw materials and foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Food, Agriculture and Environment
ISSN
1459-0255
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
FI - FINLAND
Number of pages
3
Pages from-to
113-115
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—