Application of PCR method for the detection of cow milk in goat´s cheeses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P006813" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P006813 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aplikace metody PCR pro průkaz přítomnosti kravského mléka v kozích sýrech
Original language description
Článek se zabývá metodou PCR pro detekci kravského mléka v kozích sýrech. Detekční limit metody 1% byl určen za použití modelových vzorků obsahujících definovaná množství kravských a kozích sýrů. Metoda byla použita ke kontrole deklarovaného složení u 17vzorků kozích sýrů z tržní sítě. Přídavek kravského mléka byl detekován ve 3 vzorcích. Metoda je vhodná pro specifickou a citlivou detekci kravského mléka v kozích sýrech.
Czech name
Aplikace metody PCR pro průkaz přítomnosti kravského mléka v kozích sýrech
Czech description
Článek se zabývá metodou PCR pro detekci kravského mléka v kozích sýrech. Detekční limit metody 1% byl určen za použití modelových vzorků obsahujících definovaná množství kravských a kozích sýrů. Metoda byla použita ke kontrole deklarovaného složení u 17vzorků kozích sýrů z tržní sítě. Přídavek kravského mléka byl detekován ve 3 vzorcích. Metoda je vhodná pro specifickou a citlivou detekci kravského mléka v kozích sýrech.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytical methods for detection of adulteration (authenticity) of selected foods.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídka sýrů 2005. Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2005.
ISBN
80-86238-48-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
155-159
Publisher name
Česká společnost chemická Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2005
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—