All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

PCR-Based Detection of Cow´s Milk in Goat and Sheep Cheeses Marketed in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P004645" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P004645 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    PCR-Based Detection of Cow´s Milk in Goat and Sheep Cheeses Marketed in the Czech Republic

  • Original language description

    A method based on the polymerase chain reaction (PCR) principle was validated for detecting cow´s milk in goat and sheep cheeses. The detection limit of the method (1%) was determined with model samples made from pure goat cheese with a defined additionof cheese made from cow´s milk.The method was applied in the analysis of 17 goat cheeses and 7 sheep cheeses obtained from retail trade. Products of Czech, Slovak, French, Dutch and Italien origin were examined. The presence of undeclared cow´s milk wasdetected in three kinds of goat ceese and in one of sheep cheese.

  • Czech name

    PCR detekce kravského mléka v kozích a ovčích sýrech prodávaných v České republice

  • Czech description

    Byla validována metoda PCR pro detekci kravského mléka v kozích a ovčích sýrech. Detekční limit metody (1%) byl určen na modelových vzorcích, vyrobených z čistého kzího sýra s definovaným přídavkem kravského sýra. Metodou bylo analyzováno 17 kozích a 7 ovčích sýrů z tržní sítě. Kontrolovány byly české, slovenské, francouzské, německé a italské produkty. Přítomnost nedeklarovaného kravského mléka byla zjištěna u třech druhů kozích sýrů a jednoho ovčího sýra.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytical methods for detection of adulteration (authenticity) of selected foods.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    127-132

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database