All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in hulless barley nutritional quality during grain processing and utilisation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P006919" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P006919 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Changes in hulless barley nutritional quality during grain processing and utilisation

  • Original language description

    The different kind of processing were used to develop new foods on the base of hulless barley. Separate milling allows to obtain very interesting by-products with increased beta-glucan content. Puffed grains as well as malted grains were prepared for thenew recipes of salty or sweet food products (bread, sal stickes, ginger bread). Barley flour, malt flour, barley and malt flakes were used for recipes development. Sensory and nutritional evaluation were carried out. Both sensory and chemical analyses of the products developed and tested showed that hulless barley is suitable raw materiál to enlarge the foods assortment.

  • Czech name

    Změny v nutriční kvalitě bezpluchého ječmene v průběhu zpracování zrna a jeho využití

  • Czech description

    Různé způsoby zpracování byly použity pro přípravu nových potravin na bázi bezpluchého ječmene. Debraning umožňuje získat velmi kvalitní vedlejší produkt s vyšším obsahem betaglukanů. Pufované zrno a sladované zrno bylo použito pro vývoj nových receptursladkých i slaných potravin.(chléb, slané tyčinky, perník). Bylo provedeno nutriční i senzorické hodnocení. Jak senzorické tak nutriční hodnocení ukázaly, že bezpluchý ječmen je vhodný pro rozšíření sortimentu potravin

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Food and food supplemets development on the base of cereals</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Abstract book of 3rd International Congress "Flour-Bread"05"

  • ISBN

    953-7005-09-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    162-168

  • Publisher name

    Žaneta Ugarčič-Hardi

  • Place of publication

    Opatija

  • Event location

    Opatija

  • Event date

    Jan 1, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article