Beer a nutritional support for coeliacs?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P007162" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P007162 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Beer a nutritional support for coeliacs?
Original language description
The contribution summurized results of beer study as a possible occasional drink for celiacs. Prolamin content in beers, wheat and barley malt and prolamin balance for brewing process were determined. The reason was to answer frequent questions of the celiacs concerning beer consumption at gluten-free diet.
Czech name
Pivo - nutriční podpora pro celiaky?
Czech description
Příspěvek shrnuje výsledky, které ukazují možnou příležitostnou konzumaci piva pro celiaky. Jsou zde shrnuty výsledky stanovení prolaminů v pivech, pšeničném a ječném sladu a změnu obsahu prolamů v jednotlivých fázích pivovarského procesu. Cílem této práce bylo zodpovědět časté otázky celiaků, týkající se konzumace piva u bezlepkové diety.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Safety evalution of foods for gluten-free diet</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings of the 30th EBC Congress
ISBN
978-90-70143-23-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
10-15
Publisher name
—
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—