Naked oat and its application in foods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004016" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004016 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/06:E0004016 RIV/16193296:_____/06:E0004016
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Naked oat and its application in foods
Original language description
The utilization of naked oat is a parto of the research project"Food and food supplements development on the base of cereals". The attention was paid to naked oat utilization from the point of view of breeding, cultivation, agricultural properties and food utilization in bakery products, healthy food products and malting. The flakes and flours were preparde fromnaked oat and malted oat and these raw materials were apllied into various types of food products. The fermnted products based on naked oat focused on the patients with lactose intolerance and milk protein allergy were developed as well.
Czech name
Bezpluchý oves a jeho aplikace v potravinách
Czech description
Námětem příspěvku je využití bezpluchého ovsa z hlediska pěstování, šlechtění, agrotechnických vlastností a potravinářství. Vločky a mouky byly připraveny ze zrna bezpluchého ovsa a sladovaného ovsa a tento základní materiál byl použit do různých typů potravinářských výrobků. Byly také navrženy fermentované výrobky zaměřené na populaci s laktózovou intolerancí, alergií na mléčné bílkoviny.
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Food and food supplemets development on the base of cereals</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
—
Version
Neuveden
Carrier ID
—