Changes of the cheese matter during ripening
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0005149" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0005149 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/06:E0005149
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
ZMĚNY VE SLOŽENÍ SÝROVÉ HMOTY BĚHEM ZRÁNÍ
Original language description
Cílem práce bylo zmapování výskytu některých významných bakteriálních kmenů v sýrech ementálského typu v závislosti na sezóních změnách kvality mléka. Nejvýznamnější rozdíly byly nalezeny u Clostridium tyrobutyricum. Z nálezů vyplývá, že kontaminace Clostridium tyrobutyricum je srovnatelná v celé hmotě sýra, ale vady se projevují pouze v okrajových částech. Nálezy v rozdílech sýrařských a kontaminujících kultur plně odpovídají rozdílům v kvalitě sýrů. Kulturní kmeny mikroorganismů jsou u zimních výrob prokazatelně nižší než u podzimních na rozdíl od celkových počtů a Ctyr. které jsou u zimních výrob vyšší než u podzimních. Tomu odpovídá i výskyt nežádoucího duření sýra v zimním období na rozdíl od podzimních výrob, kde nežádoucí tvorba ok byla ojedinělá.
Czech name
ZMĚNY VE SLOŽENÍ SÝROVÉ HMOTY BĚHEM ZRÁNÍ
Czech description
Cílem práce bylo zmapování výskytu některých významných bakteriálních kmenů v sýrech ementálského typu v závislosti na sezóních změnách kvality mléka. Nejvýznamnější rozdíly byly nalezeny u Clostridium tyrobutyricum. Z nálezů vyplývá, že kontaminace Clostridium tyrobutyricum je srovnatelná v celé hmotě sýra, ale vady se projevují pouze v okrajových částech. Nálezy v rozdílech sýrařských a kontaminujících kultur plně odpovídají rozdílům v kvalitě sýrů. Kulturní kmeny mikroorganismů jsou u zimních výrob prokazatelně nižší než u podzimních na rozdíl od celkových počtů a Ctyr. které jsou u zimních výrob vyšší než u podzimních. Tomu odpovídá i výskyt nežádoucího duření sýra v zimním období na rozdíl od podzimních výrob, kde nežádoucí tvorba ok byla ojedinělá.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3284" target="_blank" >QF3284: Selection and appreciation cheese culture from standpoints latest parameters on behalf of quality assurance and health safety of hard cheeses.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
415
Publisher name
VUPP, V.v.i.
Place of publication
neuveden
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 24, 2004
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—