All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes of the cheese matter during ripening

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0005149" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0005149 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/06:E0005149

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    ZMĚNY VE SLOŽENÍ SÝROVÉ HMOTY BĚHEM ZRÁNÍ

  • Original language description

    Cílem práce bylo zmapování výskytu některých významných bakteriálních kmenů v sýrech ementálského typu v závislosti na sezóních změnách kvality mléka. Nejvýznamnější rozdíly byly nalezeny u Clostridium tyrobutyricum. Z nálezů vyplývá, že kontaminace Clostridium tyrobutyricum je srovnatelná v celé hmotě sýra, ale vady se projevují pouze v okrajových částech. Nálezy v rozdílech sýrařských a kontaminujících kultur plně odpovídají rozdílům v kvalitě sýrů. Kulturní kmeny mikroorganismů jsou u zimních výrob prokazatelně nižší než u podzimních na rozdíl od celkových počtů a Ctyr. které jsou u zimních výrob vyšší než u podzimních. Tomu odpovídá i výskyt nežádoucího duření sýra v zimním období na rozdíl od podzimních výrob, kde nežádoucí tvorba ok byla ojedinělá.

  • Czech name

    ZMĚNY VE SLOŽENÍ SÝROVÉ HMOTY BĚHEM ZRÁNÍ

  • Czech description

    Cílem práce bylo zmapování výskytu některých významných bakteriálních kmenů v sýrech ementálského typu v závislosti na sezóních změnách kvality mléka. Nejvýznamnější rozdíly byly nalezeny u Clostridium tyrobutyricum. Z nálezů vyplývá, že kontaminace Clostridium tyrobutyricum je srovnatelná v celé hmotě sýra, ale vady se projevují pouze v okrajových částech. Nálezy v rozdílech sýrařských a kontaminujících kultur plně odpovídají rozdílům v kvalitě sýrů. Kulturní kmeny mikroorganismů jsou u zimních výrob prokazatelně nižší než u podzimních na rozdíl od celkových počtů a Ctyr. které jsou u zimních výrob vyšší než u podzimních. Tomu odpovídá i výskyt nežádoucího duření sýra v zimním období na rozdíl od podzimních výrob, kde nežádoucí tvorba ok byla ojedinělá.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3284" target="_blank" >QF3284: Selection and appreciation cheese culture from standpoints latest parameters on behalf of quality assurance and health safety of hard cheeses.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-8-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    415

  • Publisher name

    VUPP, V.v.i.

  • Place of publication

    neuveden

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 24, 2004

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article